Eerste STADSideeën online

Van een barbecuepark tot een T-vormig gebouw, een bloemengevelschildering tot een muziekkiosk en van een nieuw buurtbeheersplan voor parken tot een stadsgracht. Inmiddels hebben we 17 verrassende en inspirerende STADSideeën ontvangen. Een voorproefje van vijf ideeën vind je nu online.

Stuur ons jouw STADSidee
Je kunt jouw goede ruimtelijke idee voor Tilburg nog steeds indienen. Meld je idee aan voor 1 september, de deadline voor het aanleveren van een definitieve tekst en beelden is 20 september. In de oproep vind je alle informatie, indienen gaat via het webformulier.

Tips en advies op zaterdag 7 september
Op 7 september organiseren we een workshopdag. Deze dag kunnen initiatiefnemers in gesprek gaan met professionals op het gebied van bijvoorbeeld architectuur, stedenbouw, groen, projectplanning, communicatie, financiering, beelden en juridische voorwaarden. Zij kunnen je in sneltreinvaart voorzien van advies en tips om je STADSidee nog beter te maken. Ook kun je andere initiatiefnemers ontmoeten en ervaringen uitwisselen. De dag start om 11.00u. Na een gezamenlijke inleiding en kennismaking, kun je tot 15.00u bij de experts aanschuiven voor advies op maat. Wij zorgen voor een broodje en koffie. Wil je deelnemen aan deze dag, meld jezelf en je idee dan aan voor 1 september.

Ideeënbundel
CAST biedt initiatiefnemers een platform om hun ruimtelijke idee voor Tilburg bekend te maken en medestanders te vinden. Alle STADSideeën verzamelen we op de website en een selectie van 30 bijzondere ideeën voegen we samen als gedrukte kaartenbundel. Deze presenteren we op donderdagavond 7 november in het Deprez-gebouw. Ook gaan we naar de Raadscommissie Vestigingsklimaat en de Tilburgse Bouwsociëteit om de bundel te presenteren. Hiermee proberen we de goede STADSideeën die er leven in Tilburg onder de aandacht te brengen van heel de stad. Daarna is het aan de initiatiefnemers zelf om verder aan de slag te gaan met hun idee.

Plaats een reactie