Opfleuring Bloemenbuurt

STADSidee Opfleuring Bloemenbuurt situatie na

Stadsverfraaiing door het schilderen van bloemen op muren in de bloemenbuurt.

De Goudenregenstraat is een fraaie straat met veel oude arbeidershuizen, kenmerkend voor Tilburg. Het lelijke eendje in de straat is het pand op de hoek van Goudenregenstraat en Rozenstraat. Dit pand is een oude garage en in eigendom van de gemeente Tilburg. Het gehele pand is grijs geschilderd. Door de bestaande éénrichtingstructuur van de wegen, rijdt men in de auto altijd recht op de hoek van het pand af. Deze hoek is ongeveer 150 graden.

Het STADSidee is om op de hoek van het pand aan de zijde van de Goudenregenstraat een goudenregen te schilderen. De goudenregen is een plant, vergelijkbaar met de blauweregen, maar met gouden bloemen. Op de zijde van de Rozenstraat komt een geschilderde rozenplant. Door deze schildering zal de buurt flink opfleuren!

De verbeelding is een indicatie, in het definitieve ontwerp wordt dit waarheidsgetrouwer uitgewerkt.

De plek
Hoek Goudenregenstraat-Rozenstraat

Hulp gevraagd
Aan de gemeente als eigenaar van het pand en verlener van de vergunning voor de muurschildering.
Aan een schilderbedrijf voor de steigers en verf. Misschien kunnen de materialen worden gesponsord door en bedrijf. UIteraard moet de verf wel betaald worden.
Aan kunstenaars die de muurschildering kunnen maken. Enkele oud-studenten Fontys zijn al in beeld.

Bijdrage aan een betere stad
Door het beschilderen van dit pand wordt de buurt verfraaid. Op meer plekken in de buurt kunnen zo muurschilderingen aangespoord worden. Dit kan uiteindelijk een mooie lunchlooproute worden vanuit de nieuwe kantoren in de Spoorzone.

Initiatiefnemer
Jonas Dietz

Plaats een reactie