Stadscamping Tilburg

1148903_644267828924692_1725710034_n

Op het voormalige Van Gend & Loosterrein in de Spoorzone is de gemeente op zoek naar een duurzame en groene invulling met een tijdelijk karakter. Termen als stadslandbouw, duurzame energie, openbare ruimte, vrije tijd en vermaak, zorg, educatie en werkgelegenheid staan op het wensenlijstje van de stad.

Al deze termen komen samen op de Stadscamping 013. Een groene, duurzame plek waar tijdelijke stadsbewoners kunnen verblijven in het hart van de stad. De camping is geen doorsnee camping. Er is een stadsboerderij, festivalveld, kinderopvang enzovoort. Naast gewone kampeerplaatsen kun je overnachten in verbouwde treinstellen, stadsbussen en andere originele accommodaties. De bestaande gebouwen op het terrein worden opgeknapt en ingezet om te gebruiken op de camping. (en zo zijn er nog veel meer ideeën!)

De locatie
Van Gend & Loos terrein in de Spoorzone

Betrokkenen
Op dit moment heb ik met veel mensen contact die graag zouden willen helpen op het moment dat het plan concreet wordt. Ook vanuit de politiek is er interesse getoond en hulp aangeboden.

Heeft nodig
Om het plan concreet te maken zal er een businessplan opgesteld moeten worden en moet ik inzicht krijgen hoe een camping precies werkt. Daarnaast zal onderzocht moeten worden of het terrein überhaupt geschikt is en wat de komst van een camping aan mogelijke bezwaren voor buurtbewoners oplevert.

Bijdrage aan een betere stad
Tilburg trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers die komen voor festivals (onder andere Mundial, Incubate en Roadburn), de kermis of andere evenementen. De stad heeft voor al deze bezoekers te weinig slaapplaatsen. Door extra overnachtingsmogelijkheden te creëren in de vorm van een camping kun je bezoekers langer vasthouden, het toerisme een boost geven en arbeidsplaatsen creëren.

Initiatiefnemer
Eric Steur, eric@stom.nu
Volg de ontwikkelingen via twitter: @stadscamping013 en #stadscamping013 of facebook.

c069ca75643d63279c33cb93f6bfc8f1

Plaats een reactie