’t Parkje van toen

Park Ringbaan Oost2

Het parkje van toen zorgt nu voor ontmoeting in het groen

We zouden graag de ‘groenstrook’ langs de Ringbaan-Oost willen maken tot een parkje waarin gewandeld en gezeten wordt, zoals dat tientallen jaren terug het geval was. Het park is nu een groenstrook met strakke paden en veel bomen waardoor het heel donker is. Het zou zoveel meer kunnen zijn.

We denken aan een open groen parkje met bankjes, brede slingerende paadjes, bloembedden en een jeu-de-boulesbaan. Op verschillende plekken in het park geven we op een creatieve manier de verhalen weer over wat daar vroeger heeft plaatsgevonden. Zo heeft een groep jongens (waarvan de jongste vier jaar was) ooit in de cel gezeten omdat ze in de boom klommen. Er zijn genoeg ouderen in de Armhoefse Akkers die meer van dit soort verhalen te vertellen hebben, verhalen die het parkje weer tot leven kunnen brengen. Dit zal ook zorgen voor meer aandacht voor het Indië-monument.

Om dit voor elkaar te krijgen, is er niet eens zoveel nodig. Het wandelpad moet opnieuw vormgegeven worden: breder en slingerend. Enkele bomen aan de kant van de Gerard van Swietenstraat zouden verplaatst moeten worden, om het parkje meer open en lichter te maken. Dit geldt ook voor de dichte struiken rond de begraafplaats. De bankjes die er nu staan zouden kunnen blijven, of vervangen kunnen worden door bankjes die minder uitnodigen om erop te slapen. Daarnaast zou het fantastisch zijn om de kiosk weer terug te brengen in het park.

De locatie
De groenstrook aan de Ringbaan-Oost, op de hoek van de Gerard van Swietenstraat

Betrokkenen
Het idee komt voort uit het Seniorennetwerk Armhoefse Akkers, dat bestaat uit een groep oudere bewoners van de wijk die activiteiten organiseren en opkomen voor de senioren in de wijk. Daarnaast zijn er meer bewoners in de wijk die kwaliteiten hebben die we goed zouden kunnen benutten bij het uitvoeren van het idee.

Heeft nodig
Onze groep bestaat uit senioren, waarvan niemand in staat is om echt de schouders eronder te zetten. Wel kan de groep een rol spelen in het activeren van andere wijkbewoners.

Initiatiefnemer
Angelique van Heeswijk, lique47@home.nl

Park Ringbaan Oost

Plaats een reactie