KASKIOSK

kaskiosk2

Een levend pizzabuffet

De kaskiosk zal dienen als ‘placemaker’; een duurzame en plezier genererende machine die mensen bewust maakt van een duurzame manier van leven en zorgt dat mensen bij elkaar komen door middel van eten.

In gesloten toestand fungeert de kaskiosk als een duurzame eyecatcher. Als de kas omhoog wordt gehesen, ontstaat er een hele nieuwe wereld. Er opent zich een bar rondom het gehele gebouw met daaraan een levend pizzabuffet: een op plukhoogte geplaatste ingrediëntentuin om je pizza mee te beleggen. Met ingrediënten zoals basilicum, rucola, courgetteplant, tomatenplant, paprikaplant. Je kunt zelf een pizza bakken in een authentieke houtoven. De opgehesen kas hangt als een baken van ecologische en sociale duurzaamheid boven in de lucht.

De locatie
De kaskiosk fungeert als katalysator voor gebieden die een ‘kickstart’ nodig hebben. Braakliggende bouwkavels die liggen aan een route waar veel mensen passeren zijn bijvoorbeeld een uitstekende plek voor de kaskiosk.

Betrokken
Renato Jeuken. Hij is oprichter van mypizzaoven.nl, Braziliaans en architect.

Heeft nodig
Het project zou zich uitstekend lenen om te worden gebouwd met leerlingen/studenten van bijvoorbeeld een mbo-opleiding. Via dit project kunnen ze ervaring opdoen met bouwen als een soort stageproject.

Het project is al volledig demontabel, maar het gebruik van gebruikte bouwmaterialen, die eventueel zouden worden gegeven in ruil voor een soort van sponsoring (bouwbedrijven of ontwikkelaars zouden positief in het nieuws kunnen komen), dragen bij aan een volledig duurzaam project dat is berust op samenwerking.

De gemeente of andere eigenaren van grond waar momenteel niets mee gebeurd, zouden net als bij de bouwmaterialen de grond kunnen uitlenen (het project is in twee dagen weer afgebroken), in ruil voor positieve zichtbaarheid.

Bijdragen aan een betere stad
Duurzaamheid en de bewustwording hiervan zijn de dragers van dit project. Dat zit in de materialen van het bouwwerk, de tijdelijkheid, de educatieve kracht, het vermogen om een gebied te voorzien van een hip en duurzaam imago en het sociale aspect (de levendigheid); het in contact komen van verschillende groepen mensen door middel van eten en eten verbouwen in de stad.

Initiatiefnemer
Tjeerd Bloothoofd, info@bloota.nl

kaskiosk

Plaats een reactie